sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Sattuvia sanontoja

Lasten vauvakirjoja päivittäessä naureskeltiin lasten sutkautuksille, joita olen niihin muistiin kirjoittanut. Esikoinen puhui jo pitkiä lauseita alle 2-vuotiaana ja hänen jutuilleen saikin usein nauraa. Tässä muutamia teillekin sunnuntai-illan iloksi..

Isi opetti tytölleen englantia:
Isi: Mitä tarkoittaa banana?
Tyttö: banaani
Isi: Entäs apple?
Tyttö: Tietokone

Myöhemmin vähän vanhempana tyttö selitti topakasti: "Pienenä mä luulin, että apple tarkottaa tietokone, mut nyt mä tiedän, et se on iPhone."

1-vuotiaana linnun sulan maassa nähtyään tyttö tokaisi: "ankka revenny."

Lapset rakensivat majaa olkkariin ja kantoivat valtavat määrät "rakennustarvikkeita" sohville. Kun kysyin, siivoatteko varmasti jäljet leikin jälkeen, sain vastauksen: "no se on vielä hieman epävarmaa, mutta tiedetään, että ainakin meidän pitäisi siivota."

"Onko parsa kirosana?"

6v: "Sano viiri, sun niskassa on hiiri"
4v: "Sano kesä, lintu teki pesä"
3v: "Sano ankka, sulla on hämähäkki"

"Mä laitan tän purkan roskiin, ku tää maistuu enää etanalle"

3v juttelee äidin masulle, jossa kasvaa vauva ja kertoo, että kuuli, kun vauva sanoi: "mä olen tyttö." Isi muistutti, ettei vauva osaa vielä puhua, johon 3v: "se sanoikin, äää äää, ää ole yttö."

Kerhosta tuli kotiin lappu, jossa kerrottiin, että kihomatoja on nyt liikkeellä ja kehotettiin tehostamaan käsien pesua. Illalla meille tuli vieraita, joille 3v selitti topakasti: "Jos ei pese käsiä, niin jalkojen välistä menee käärme peppuun."

Kuvia retkestä Ruissaloon


10 kommenttia:

 1. Hahhhaha!! nauroin vedet silmissä... :) Ihania lapsia.
  Ja nuo kuvat,, nyyyyyh kun tulee Turkuun ikävä.. Meillä molemmilla.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuo lapset osaa päästellä hauskoja sutkautuksia :D Harmi kun itellä ei ole juurikaan tullut kirjoitettua hauskoja sanontoja ylös, tosin ei se vieläkään ole myöhäistä. Kauniin kesäisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on kyllä myöhemmin hauska lukea ja lapset itsekin nauravat omille jutuilleen :D Unohtuvat vaan nopeasti jos ei heti kirjoita muistiin..

   Poista
 3. Toi "ankka revenny" kirvoitti kyllä naurut :D oi näitä ihania pieniä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä sai nauraa noille lasten hauskoille jutuille. Ihanat olivat myös retkikuvat.

  VastaaPoista
 5. Ihan parhaat jutut! Hienoa et olet kirjoittanut ne muistiin :)

  VastaaPoista