perjantai 18. joulukuuta 2015

Karkkilakko

En varmaan ole ainut, joka on joskus pitänyt herkkulakkoa. Karkkeja, keksejä, pullia, suklaata, leivonnaisia, tikkareita, pipareita, torttuja, kakkuja, jäätelöä... Herkkuja tuntuu varsinkin näin joulun alla olevan joka paikassa. Tykkään herkuista ja (valitettavasti) tykkään myös leipomisesta ;) Joskus herkut maistuu liiankin hyvin ja siksi teenkin toisinaan totaalisia lakkoja herkuttelun suhteen. Saatan olla useamman kuukaudenkin herkuttelematta, mutta miten se sitten herkkulakon päätyttyä niin helposti riistäytyykin taas käsistä? Nyt joulun alla en ole pitänyt mitään lakkoja, vaikka ehkä pitäisi... Herkuteltua tulee päivittäin. 

Lapsille nostan hattua, kun ovat olleet niin tarkkoja karkkilakkonsa suhteen. Koulusta, kavereiden synttäreiltä, vierailta tms. saadut karkit kerätään laatikkoon (herkkuboxiin), josta niitä sitten on mukava jouluaattona popsia. Lapset alkoivat jo suunnittelemaan koko perheen yhteistä herkkulakkoa ennen ensi vuoden reissua. Nähtäväksi jää, miten meidän käy ;)

Välillä pitää punnita, kuinka paljon aarteita herkkuboxista jo löytyykään.

6 kommenttia:

 1. Onhan näitä tullut eräät kerrat pidettyä. :) Parhaillaankin koitan pitää lakkoa, tai pikemminkin olla vähemmillä herkuilla.. Kerran viikkoon olen antanut itselleni luvan johonkin (yhteen) herkkuun ja yleensä säästän sen viikonlopulle.. Nyt on selvästi herkkujen syömättömyydessä joulutauko, ja maistuu vähän liiankin hyvin.. :) Tammikuussa on taas hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluaatosta uudenvuodenaattoon on kyllä pahinta herkutteluaikaa ainakin mulla. jos sitten tammikuusta joulukuuhun yrittää olla tarkempi syömisten suhteen ;)

   Poista
 2. Herkkulakko vaatii kyllä sinniä. Sitä minulta ei tahdo löytyä. ;) Yhteisenä sopimuksena ehkä helpompi toteuttaa! Vaikka jonkun tavoitteen saavuttamiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kultainen keskitie olisi paras herkkujenkin suhteen, mutta mä oon vähän sellainen kaikki tai ei mitään -tyyppi herkkujen suhteen.

   Poista
 3. yleensä mulla lakko onnistuu,viimeistään silloin,ku alkaa hampaita vihlomaan...Joulun aikaan tahtoo mennä hankalaks,ei malta olla syömättäkään...Lapsilla ei taida karkkilakko onnistua,ainakaan pienillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon kyllä positiivisesti yllättynyt noiden lasten lakkoilusta. Miten hienosti ovatkaan tsempanneet, kun on tehnyt mieli herkkuja. Ovat myös "tartuttaneet" karkkilakkoa kavereihinsa. Joulu on kyllä yhtä herkuttelua!

   Poista