maanantai 7. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän viettoa

Lasten myötä juhlapäivistä on tullut itsellekin aiempaa merkityksellisempiä. Pidän tärkeänä sitä, että juhlapäivinä keskustelemme lasten kanssa, miksi kyseistä päivää vietetään. Lapsillakin on aina monenmoista kysyttävää ja ihmeteltävää. Sodasta puhuminen oli tosi jännittävää ja erityistä kummastusta herätti mm. se, missä sotilaat kävivät vessassa. Yksi lapsistamme totesikin, että mitäs sitten jos olisi metsässä kakalla ja vihollinen pommittaisi just sillon. Vakavista asioita puhuttiin myös ja kyllä muistui taas mieleen, miten kiitollisia saammekaan olla niin monesta asiasta.

Itsenäisyyspäivänä söimme tavallista juhlavammin karjalanpaistia. Pitkään uunissa hautuneena maistui muuten tosi herkulliselta! Illalla lähdimme vielä itsenäisyyspäivän juhliin. 
13 kommenttia:

 1. Vähän harmi toisaalta, että itsenäisyyspäivän juhlat alkaa olemaan koko ajan harvinaisempia. Mutta koulussa täällä on edelleen juhlaruokailu itsenäisyyspäivän alla :)

  VastaaPoista
 2. Vähän harmi toisaalta, että itsenäisyyspäivän juhlat alkaa olemaan koko ajan harvinaisempia. Mutta koulussa täällä on edelleen juhlaruokailu itsenäisyyspäivän alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi todella. Niin ei kyllä saisi olla. Linnan juhlatkin voisi keskittyä enemmän veteraaneihin ja oleelliseen kuin pukujen arvostelemiseen.

   Poista
 3. Juuri itsenäisyyspäiväjuhlissa juttelimme siitä, miten tärkeää on kertoa lapsillemme isänmaamme koskettavasta historiasta. Koskettavaa oli myös se, kun eräs juhlapuhuja sanoi, kauanko näitä juhlia vietetään. Ehkäpä tarkoitti myös sitä, että väki vanhenee ja nuorempia ei juhlissa näy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on kyllä tosi kiinnostuneita ja kysymyksiä löytyy, kun vaan järjestää aikaa keskustelemiselle. Samalla tulee itsekin kerrattua sodan tapahtumia.

   Poista
 4. Ihania keskusteluja ollut teillä. Itsenäisyyspäivä on kyllä suuri juhlapäivä. Ihania kuvia sinulla:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Se on huvittavaa, miten lapsia kiinnostaa eniten, miten silloin käytiin vessassa ja suihkussa. Hyvä se on ymmärtää, ettei meidän itsestäänselvyytenä pitämämme asiat ole aina ollut itsestäänselvyyksiä.

   Poista
 5. nykyään taitaa harva lapsi ees tajuta/tietää/ ymmärtää,millainen juhlapäivä itsenäisyys-päivä todellakin on....

  VastaaPoista
 6. Minäkin tykkään panostaa juhlapäivinä vähän parempan ruokailuun. Tavallaan aika pikkujuttu, mutta se tuo kuitenkin tiettyä juhlavuutta päivään. Meillä jäi itsenäisyyspäivän juhlat välistä (olin kerinnyt jo vaatteetkin silittää ym.) kun pienimmät sairastuivat :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siellä pikkuiset voivat jo paremmin ❤️ Lapsetkin tykkää, kun välillä syödään vähän juhlavammin. Samalla voi jo "harjoitella" jouluruokailua, joka toivottavasti sujuu mukavan rauhallisesti ja kiireettömästi. Lapsilla kun tuntuu usein olevan kauhea hoppu ja varsinkin jouluna on jo niin jännitystäkin ilmassa.

   Poista
 7. Kuulostaa hyviltä traditioilta, keskustelut jäävät varmasti lapsille mieleen pitkäksi aikaa. Tykkäilen tosta valokranssista muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kranssit on ihania ja niin jouluisia, ja keskustelut lasten kanssa antoisia vanhemmillekin ;)

   Poista