tiistai 22. joulukuuta 2015

Gluteeniton siemennäkkäri

Ihana ystävä kävi kylässä ja toi mukanaan herkullista ja terveellistä siemennäkkäriä. Pitihän se ohje kysyä, että voipi tehdä itsekin. Näkkärin rapeuteen jää helposti koukkuun ;)

1dl seesaminsiemeniä
1dl auringonkukansiemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1/2dl kurpitsansiemeniä
1/2dl chia-siemeniä
2dl kiehuvaa vettä
1/2dl öljyä
1tl suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada kiehuva vesi siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seoksen seistä 10 minuuttia. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Tasoita ohueksi. Paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ennen nauttimista. 


10 kommenttia:

  1. Gluteenittomat uudet tuulet ovat aina tervetulleita. MInäkin olen tehnyt tätä. Maistui "normaaleillekin"! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää ja parasta, että on vielä terveellistäkin ;)

      Poista
  2. Itsetehty näkkäri (olipa se sitten millainen tahansa) on kyllä tosi hyvää! Rapea ja täyteläinen, niin toista maata kuin tehdastekoiset.

    VastaaPoista
  3. Siemennäkkäri on kyllä herkkua.. Pitäisikin taas tehdä..

    VastaaPoista
  4. Monet on siemennäkkäriä hehkuttaneet, mutta ei ole vielä tullut itse kokeiltua.. :) Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua teille <3

    VastaaPoista
  5. Itse pidän kovasti tuosta näkkäristä :-)
    Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi <3

    VastaaPoista