keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Soseiden aika

Meidän vauveli on kasvanut jo niin isoksi, että tarvii ruoaksi muutakin kuin tissiä. Pikkuinen alkoi olla niin mahdottoman kiinnostunut meidän syömisistä, että pitihän se alkaa jo uusia makuja maistelemaan. Suu aukesi aina, kun me syötiin jotain ja yritti varastaa lautaselta meidän ruoat :D Ekojen maistelujen jälkeen oli kyllä yöt melkosta itkua ja bataatti-kesäkurpitsa vaikutti olevan ainut, mikä ei aiheuttanut itkeskelyä. Onneksi taisi kuitenkin olla kyse vain tottumattomuudesta, koska nyt tilanne vaikuttaa paremmalta. (Tosin öisin heräillään edelleen, mutta nyt ei enää itketä masukipuja, vaan touhutaan kaikkea muuta...) Minin mielestä tietysti on parasta, kun ruokaa saa lapata itse suuhun. Ja sisarusten mielestä on parasta olla vieressä naureskelemassa pikkumiehen ilmeitä, kun saa uusia makuelämyksiä.

Nyt kun ekat kasvis-, hedelmä- ja marjamaistelut on takana, niin on hyvä hetki tehdä pakkaseen isompia eriä lihasoseitakin.

Broileri-kesäkurpitsa-porkkanaa

Naudanliha-peruna-porkkana-sipuli-omenaa


Nam nam, äiti lissää!

4 kommenttia:

 1. Tuo vaihe onkin tosi mielenkiintoista :) Ihana jos lapsi syö hyvin ja on kiinnostunut maistamaan erilaisia makuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo isommat lapset aikoinaan ei ois syöneet oikeen mitään muuta ku tissiä, joten oon tosi helpottunut, että tämä pikkunen näyttää nyt ainakin syövän hyvin. Aamupuuroakin on maistellut ja suu aukeaa :)

   Poista
 2. niin se vaan aika menee :D uusia elämän-vaiheita vauvanki elon tielle tulee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on niin ihanaa aina seurata koko perheen kanssa yhdessä ❤️

   Poista