lauantai 5. syyskuuta 2015

Herkistävä juhlapäivä

Täällä on ollut hiljaista. Koululaisen, eskarilaisen ja kerholaisen syksy on alkanut mukavasti ja me vauvankin kanssa ollaan tykätty olla kaksin kotosalla. Kaikenlaista puuhaa on ollut, joten blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle, vaikka ideoitakin olisi ollut. Saamaton olen vain ollut...

Esikoinen vietti juuri syntymäpäiviään. Lasten synttärit on aina mukavia, mutta varsinkin esikoisen täyttäessä vuosia, tulee aina mietittyä sitä hetkeä, kun tulin äidiksi. Kaikki muuttui. Ilmassa oli herkkyyttä, epävarmuutta, rakkautta, hämmennystä, suojelunhalua ja suurta iloa. Kaikkea sitä on ilmassa edelleen, kun katson esikoistani. Kasvaessaan hän tuo perheeseen aina ensimmäisenä kullekin ikävuodelle tyypillisiä asioita. Iso tyttö jo ja kuitenkin vielä niin pieni, kolmen lapsen isosisko. Toisinaan, kun muut vielä nukkuvat, kannan hänet aamupalalle. Istumme hetken sylikkäin. Hän rutistaa minua lämpimillä käsillään. Kuiskaan hänen korvaansa: "Onnea rakas tyttöni."


Isäntä toimi taikurina :D

Lasten ilmeet olivat huvittavia, kun yrittivät pähkäillä, miten taikuri temput teki.10 kommenttia:

 1. Onnea päivänsankarille ja äidille myös <3 Lasten kasvaminen on niin nopeaa. Tuntuu, että vuodet vaihtuvat entistä tiuhempaan nykyään. Samanlaisia haikeitakin tunteita koettu täälläkin. Teillä on niin kaunista <3 mukavaa sunnuntaipäivää sinne!

  VastaaPoista
 2. Olen itse jotenkin ajatellut, että vanhempana ei koskaan kasva valmiiksi - aina tulee uusia juttuja, joita kohdataan ja koetaan. Teillä on niin kaunista! t. uusmaalainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan tulokseen olen tullut itsekin. Kiitos kehuista ja mukavaa vkl!

   Poista
 3. Kirjoittelin jo aamulla kommentin, mutta kun julkaisin sen netti kaatui.. siispä illanpäälle uusi yritys :) Ajatuksesi oli niin tuttuja itsellekin. Toisinaan on tosi helpottavaa kun lapset kasvavat ja tulevat enempi omatoimisiksi. Mutta samalla kun se on helpottavaa, niin on se myös hirveän haikeaa. Sitä ei jotenkin haluaisi päästää heitä helmoista pois. Kamalan "ristiriitaista" tämä äitinä olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on. Olen monesti miettinyt, että mikähän siinä sitten niin haikeaa oikein on.. vastausta en ole vielä löytänyt. Mukavaa loppuviikkoa teille Eerika!

   Poista
 4. Uusia tilanteita tulee jatkuvasti lasten myötä. Iso juttu on myös kun lapset muuttavat aikuistuttuaan kotoa pois. Meillä on nyt kaksi muuttanut ja luopumista on tehty. Onneksi se on ollut onnellista luopumista<3, kun on tiennyt heidänkin olevan onnellisia.
  Ihanat synttärit teillä, onnittelut sankarille. Taikatemput onkin lapsista niin jännittäviä:-). Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sekin on varmasti aivan uusi vaihe, kun lapset muuttavat kotoa, menevät naimisiin tms. Uskon kyllä haikeuden, kun jo synttäreillä on kyyneleet herkässä ;)

   Poista
 5. ihanat synttärit <3 Aina ne lapsen syntymäpäivät tuovat omat muistonsa mieleen,joka vuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Ja ihanaahan sitä äidiksi tulemista on muistella aina uudelleen.

   Poista