maanantai 16. marraskuuta 2015

Jouluinen koti


Hengissä ollaan, vaikkakin täällä blogin puolella on ollut hiljaista. En ymmärrä, mihin se aika kuluu ja tekemistä tosiaan riittää joka päivä. Mietin juuri, että onko hommaa ollut yhtä paljon silloinkin, kun olin vielä töissä vai onko sitä hommaa juuri siksi nyt niin paljon, kun on päivät kotona. Tietyt epäkohdat kotona häiritsee ja koska niitä ei halua katsella päivästä toiseen, on tartuttava toimeen. 

Oon sellainen innostuja-tyyppi. Mulla on yleensä aina joku juttu päällä, josta olen erityisen innostunut. Joskus se on sisustaminen, joskus juokseminen, joskus bloggaaminen, joskus leipominen tai erilaisten ruokien kokkaaminen ja joskus joku muu. Vaan nytpä on ollut sellainen kausi päällä, etten ole ollut erityisen innostunut oikein mistään. Arki on rullannut ihan mukavasti ja ihania ystäviäkin on tullut nähtyä, mutta muuhun ylimääräiseen ei ole oikein riittänyt energiaa. Suurena syynä tähän on varmaankin meidän nuorimmaisen jatkuvat yöheräilyt unikouluista huolimatta. Ei auttanut yösyötöistä vierottaminen, eikä tassuttelut. Kolmen viikon yösyömättömyyden jälkeen otin yötissin takaisin, koska se tuntui helpommalta vaihtoehdolta, kuin kantaminen ympäri asuntoa… Pikkuinen siis voitti ja pääsi jälleen äidin ja isin väliin nukkumaan äidin kainaloon ;)

Joulu lähestyy ja se saa kyllä tämän jouluihmisen innostumaan. Viime vuonna tontut pääsi jo lokakuussa(!) olkkariin, mutta nyt jaksoin odottaa pitkälle marraskuuhun ;) Joulutunnelmaan pääsemiseksi voit halutessasi kurkata meidän viime joulua. Klik!

Molemmat järkkärit on muuten myyty ja uutta kameraa odottaessa saatte tyytyä puhelimella napattuihin otoksiin.





31 kommenttia:

  1. Kiva kun laitoit kuulumisia- ja niin hyvin ymmärrän sekä tuon "innostusasian" että nuo yövalvomisten vaatimat verot. Kovin tuttua täällä molemmat. Tälläkin heräillään edelleen paljon öisin vaikka pieni mies on jo kohta 1 v 4 kk- eikä heräilyyn ole oikein mikään auttanut. Meillä lapset ovat olleet esikoista lukuunottamatta pitkään "huonoja" nukkuja ja niin taitaa tämä kuopuskin olla. Jaksamista sinne ja mukavaa joulun odotusta ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Voimia myös sinne yöheräilyihin! Eipä noista pienistä ota selvää, ettå mikä niitä valvottaa.. Meillä muutkin heräilleet pienempinä öisin, mutta eivät kyllä ihan yhtä paljon kuin nuorimmainen. Enää ei nuku edes sitä ekaa vähän pidempää pätkää :/ mutta saanpahan ainakin nukkua joka yö kiinni vauvassa ❤️ ;)

      Poista
  2. Jopas siellä on jo kovin jouluista <3 Meillä vasta tähdet ym. roikkuvat ikkunoissa ja ulos on tullut laiteltua joulusempaa/talvisempaa ilmettä. Tutun kuulloista tuo yövalvominen. Meidän vajaa 2v. nappula on ollut sellainen tuurinukkuja. Välillä nukutaan pidempiä jaksoja hyvin (tai melkein hyvin), mutta sitten taas tulee jaksoja että joka yö kukutaan. Kyllähän se vie voimia ja energiaa. Onneksi muut lapset on olleet ja ovat hyviä nukkujia. Tsemiä sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Varmasti tuttua puuhaa monissa lapsiperheissä hulinayöt. Minä niin tykkään joulusta ja kun se kiitää ohi hetkessä, niin pitää aloittaa hyvissä ajoin ;)

      Poista
  3. Kiva kuulla sinusta! Teillä on ihana jouluista jo <3 Täällä myös yksi jouluhöperö :) Kyllähän se itse joulu on niin lyhyt aika, että jos siitä haluaa vähän pitempään nauttia, joulun fiilistely on aloitettava jo varhain :)

    Paljon voimia yöheräämisiin. Rankkaa se on, jos nukkuu huonosti yöt. Meilläkin kaikki lapsukaiset ovat olleet tosi huonoja nukkujia. Yöt ovat rauhoittuneet vasta heidän täytettyään kaksi vuotta. Mutta sitten kun olisi saanut yönsä läpeensä nukkua, ei sitä ole osannut enää nukkuakaan :( sekin on joka kerran täytynyt opetella uudelleen. Paljon jaksamista sinne! Ihanaa joulun odotusta myös <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ❤️ Samoja ajatuksia mulla joulun suhteen :)

      Sielläkin siis tuttua puuhaa yöheräilyt. Eiköhän meidänkin mini jossain vaiheessa nukkumisen taidon opi. Ihanaa joulun odotusta sinnekin ❤️

      Poista
  4. Kaunista! Ja tutun näköinen mattokin ;). Tsemppiä noihin yövalvomisiin, ne on kyllä raskaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuosta matosta oon haaveillu ja nyt löysin sen paljon normaalihintaa halvempana, niin tarttuihan se mukaan ;)

      Poista
  5. Ihanan näköistä!
    Terkut vaan toiselta innostujalta. Niin kuin olisin itse kirjoittanut nuo lauseet...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanni! Joulua on kyllä niin ihana odottaa. Kesän kanssa ihan parasta vuodessa ❤️

      Poista
  6. Teillä on tosi kodikasta, ja niin oli myös vuosi sitten näköjään! Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  7. Ihana joulukoti!

    Tytti

    VastaaPoista
  8. Tosi kaunis koti ja ihana tuo oksa! Ihan mieletön :) onko se jossain kiinni? Siis roikkuuko katosta tms.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla ❤️ Oksa on siimalla katossa kiinni. Ollaan vuodenaikojen mukaan vaihdettu siihen sopivia juttuja ja nyt oli lasipallojen vuoro :) (lapsipalloja en uskalla kuuseen laittaa, niin ovat tuolla ylhäällä turvassa. Tosin muutaman kerran on pallo lentänyt melko lähelle...)

      Poista
  9. Ihanan jouluinen tunnelma jo teillä ♡ mulla pitäis käydä ostamassa muutama tähti myös että saisi ne ikkunoihin laittaa valoa tuomaan tähän pimeään vuodenaikaan. Nuo lasten yöheräilyt ovat kyllä rankkoja. Ja vielä näin pimeään aikaan kun muutenkin tuntuu että tarvisin unta normaalia enemmän. Jospa se pieni pian hoksaisi nukkumisen mukavuuden ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni ❤️ kyllä sitä välillä miettii, että miten tuo pieni itsekin jaksaa, kun pitää heräillä koko ajan, mutta nukahtaa kyllä yleensä heti, kun saa tissin suuhun. Äiti siinä joutuu enemmän valvomaan. Pitäis taas jossain vaiheessa vierottaa yösyötöistä (uudelleen), kun sais vaan voimia siihen urakkaan.. Nyt mennään ainakin vähän aikaa vielä näin. Pahimpia on ne yöt, kun jää yhtäkkiä keskellä yötä ihan pirteänä höpöttämään ja leikkimään! Hassuja nuo pienet ;) ❤️

      Poista
  10. On se semmoista näiden pienten kanssa :) Meilläkin viime yö meni valvoessa ja otin tänään kahden tunnin unet vauvelin nukkuessa ensimmäisiä päikkäreitään. Aika usein en malta, mutta nyt pakotin itseni ja hyvin uni maittoi. Heti tuli virkeämpi oli, kunhan sai itsensä uudelleen hereille. Ihanat joulutunnelmat siellä <3 Nyt on hämärää koko päivän ja on ihana kun voi olla kotona tunelmoimassa jo heti aamusta ja sytetellä kynttilöitä ja tunenlmavaloja palamaan. Aivan ihana tuo vanha iso kaappi ja oksa sen päällä! Kivaa joulunodotusta ja toivotaan parempia yöunia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sait edes päivällä nukuttua. kyllä se uni vaan saa ihmeitä aikaan ja oikein odotan sitä hetkeä, että saan iltaisin painaa pään tyynyyn! (vaikka yleensä hyvin pian sen jälkeen alkaa mini heräillä)..

      Ja kiitos! Minä kovin tykkään myös noista vanhoista kaapeista. Mukavaa joulun odotusta sinnekin ❤️ kohtahan se jo on :)

      Poista
  11. Ihanaa joulutunnelmaa! Minä olen myös niin jouluihminen . On ihanaa,kun saa ikkunat pestyä ja joulukranssit ikkunaan,siitä alkaa saada sitä joulun tuntua. Onnellista joulunodotusta teille koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mukavaa, että on paljon muitakin jouluihmisiä. Sinä olet ahkera ollut! Mulla jäänyt kyllä ikkunat pesemättä, mutta onneksi sitä ei pimeinä iltoina huomaa ;)

      Poista
  12. Ihana joulukoti!! :) ja noi olkkarin verhot näyttää kauniilta. Paljon tsemppiä sinne kuopuksen kans.. Jospa joulu vie nyt mukanaan ja istut keinutuolissa glögimuki kädessä aina kun voit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rachel ❤️ Viime yönä oon taas valvonut enemmän ku nukkunut, mutta onneksi tosiaan on joulu tulossa :) vkl:na muuten juotiin ensimmäiset glögitkin.

      Poista
  13. Ihana kuulla kuulumisiasi pitkästä aikaa.<3
    Akka kuluu niin sukkelaan. Välillä jotkut asiat vaan vievät ajan ja voimat ja joku asia jää taka-alalle.Ja nuo yöheräilyt kyllä "syövät naista"! Minäkin sen kyllä muistan, kun yösyöjiä ja yökukkujia meilläkin on ollut.
    Joulu on tulossa. Se antaa taas iloa ja virtaa, Kiitos kauniista kuvista. Teillä on niin kaunista ja harmoonista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu kauniista sanoistasi ❤️ Välillä tulee näitä hiljaisempia kausia, mutta nyt tuntuu, että lähestyvä joulu saa taas tuotua innostuksen kohteita pintaan :)

      Poista