tiistai 14. heinäkuuta 2015

Paa-pa-pa-paa-pa-paap-paap-pa-paa-paa maa-ma-ma-maa-ma-maam-maam-ma-maa-maa

Yhtenä kesälomapäivänä suuntasimme aurinkoiseen Naantaliin muumeja moikkaamaan. Olimme hyvissä ajoin paikalla, mikä osoittautui tosi hyväksi jutuksi. Saatiin rannasta ilmainen parkkipaikka ja säästettiin 8 euron pysäköimismaksu :) Muumimaailmassakin ehdittiin kiertää jonkin aikaa rauhassa ennen kuin ihmisiä alkoi kerääntyä enemmän paikalle. Positiivista oli, ettei mitään tungoksia päässyt syntymään koko päivänä. Mamman keittiössäkään ei tarvinnut ruokaa jonotella ja täytyy kyllä sanoa, että ruoka oli hyvää monipuolisine salaatteineen, juomineen, ruokineen ja leipineen. Lapsetkin söivät vatsansa täyteen. Myöhemmin iltapäivällä syötiin sitten vielä omia eväitä muumimaailman uimarannalla.

Plussaa muumimaailmalle antaisin sen siisteydestä ja kauniista luonnosta ympärillä, jonka keskelle muumimaailma on rakennettu. Miinusta paikka saa kalliista hintatasosta, mutta se ongelma taitaa kyllä olla kaikissa teemapuistoissa. Kannattaa myös tutustua etukäteen paikan karttaan, sillä itse muumimaailmassa kaikkia paikkoja ei ole viitoitettu, joten jos ei ole tarkkana, voi jäädä jotakin näkemättä. Mukavan päivän saimme viettää kauniissa Naantalissa.


Tämän kesän uutuus oli muumitalon vieressä oleva muumipeikon talo.


Hosuli teki lapsille käsikorut.

Muumien halaaminen taisi oli se paras juttu.

Noidan ja Aliisan loitsuharjoitukset olivat hauskaa seurattavaa.
Kultarannan lipputangossa liehui lippu.

Naantali on kaunis paikka ihanine ravintoloineen, joten päivän päätteeksi kannattaa varata aikaa pikkukatujen ihasteluun.

11 kommenttia:

 1. Naantali on kyllä kaunis kaupunki. Vuosi sitten syksyllä kävin siellä. Erässä vanhankaupungin hotellissa yövyttiin:-) . Kivannäköinen paikka tuo muumimaailma. Ihania kuvia:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On kyllä ihan mukava paikka varsinkin pienempien lasten mielestä :)

   Poista
 2. Kivoja kuvia olet ottanut Muumimaailmasta - meidänkin pitäisi sinne huomenna selviytyä. Sinun blogisi vaikuttaa tosi kauniilta - taitava sisustaja olet ja kuvaaja. t. uusmaalainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Toivottavasti teilläkin on ollut mukava muumi-päivä.

   Poista
  2. Oli kyllä mukava muumi-päivä - ja kun täti oli vielä matkassa mukana, niin äiti pääsi vähemmällä :). t. uusmaalainen :)

   Poista
 3. Voi miten kivoja kuvia. Pitäisi viedä lapset tuonne ihailemaan muumeja kun ne on meidän lasten iahn ehdottomia suosikkeja tällä hetkellä. Kauhistuttaa vaan nuo maksut.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No ne kyllä kieltämättä kirpasee :/ mutta jääpähän ainakin mukavat muistot..

   Poista
 4. Ihanaa on varmasti ollut ja kun lapsilla on hauskaa,siitä iloitsee myös vanhemmat .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juurikin näin :) Äitinä suurin ilo tulee lasten ilosta ❤️

   Poista