torstai 18. kesäkuuta 2015

Kiukuttelukakku

Tiedättekö ne päivät, kun känkkäränkkä on kylässä heti aamusta? Silloin kaikki piirustuksetkin menee pilalle. Paperille piirretään yksi viiva ja sitten se rutataan. Kynät lentävät pitkin lattiaa. Värikynistä on terät poikki. Kaikki menee pieleen. Vastoinkäymiset pakottavat heittäytymään lattialle, mutta auttaakaan ei saa. Pikkuneiti sanoi (lue karjui) itsekin, että tää on tosi huono päivä! Erinomainen päivä siis kiukuttelukakun leipomiselle. Lapset tekivät äidin avustamana kakkupohjan, mutta koristelun hoitivat kokonaan itse. Jokainen sai lisäksi valita mieleisensä mukin, pillin ja lautasen. Kakkupöydän ääressä näkyi jo huomattavasti hymyilevämpiä kasvoja kuin aamupäivällä.

Neiti halusi laittaa mekon ja sukkahousutkin "juhlan" kunniaksi.
Kerma loppui kesken, mutta hyvää se silti oli :) 
Usein kuulee puhuttavan siitä, miten blogeissa näytetään vain ne elämän parhaat puolet. Minusta blogin pitämisessä ihaninta on se, että tämäkin päivä kuvineen jää itselle muistoksi. Joskus on mukava lueskella tekstejä taaksepäin ja muistella vanhoja. Mieluummin sitä muistelee niitä iloisia juttuja J Monesti päivässä on kuitenkin niitä herkkiä hetkiä, jotka haluaisi taltioida ja muistaa ikuisesti, mutta niitä ei pysty kamera taltioimaan, eikä kauneimmatkaan sanat kuvailemaan. Hetkiä, jolloin pehmoiset ja lämpimät kädet rutistavat äidin kättä. Hetkiä, jolloin saa katsella oman kodin ikkunasta pihalla nauravia lapsia. Hetkiä, jolloin saa rutistaa ystävää ja itkeä ilosta. Hetkiä, jolloin saa istua vauvan kanssa keinutuolissa ”Elämän salaisuutta” kuunnellen ja kyyneleitä poskilta pyyhkien. Hetkiä, jolloin tajuaa elävänsä unelmaansa. Toiveita todeksi. Sellaiset hetket voi tallentaa vain sydämeen.

13 kommenttia:

 1. Voi miten herkullisen näköinen kakku.
  Niin kauniisti kirjoitit. ❤️

  VastaaPoista
 2. Niin totta- ja niin kauniisti sanottu ❤ Ihana idea tuo kakku- ja varmasti on maistunut kaikille! Oikein mukavaa juhannusta teille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se maistui. Oikein ihanaa juhannusta sinnekin <3

   Poista
 3. Totta joka sana ♡. Itse aikoinaan päätin, että minä pidän blogini sellaisena hyvänmielen blogina. Vain pinta raapaisuna. Kirjoittelen vain niitä asioita muistiin joita on mukava muistella jälkikäteen ja katsella kuvia. :). Ja kuitenkin jotain pientä on mukava raottaa pintaa syvemmältä, joskus :). Kaikkihan me tiedetään, ettei kenelläkään elämä voi olla aina yhtä ruusuilla tanssimista tai näin minä ainakin luulen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Ja itsestä ainakin on mukavampi lukea juuri niitä muiden mukavia juttuja :)

   Poista
 4. Ihanasti kirjoitettu, ja tuota kakkua pitää kokeilla - jospa se toimisi meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yllättävä veto lasten mielestä ruveta leipomaan kiukuttelukakkua :D Tuota ei kyllä parane tehdä liian usein, joten toivotaan kiukuttomampia päiviä jatkossa ;)

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja postaus <3 mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista