maanantai 8. kesäkuuta 2015

Ihana Tukholma

Aika tarkkaan vuosi sitten vierailimme viimeksi kauniissa Tukholman kaupungissa. Silloin oli lapset mukana reissussa, joten lasten ehdoilla mentiin. Vierailtiin iki-ihanassa Junibackenissa ja nautittiin maratontunnelmasta. Reissusta voi lukea täältä: KLIK!

Nyt oli vuorossa naistenreissu Tukholmaan (+ pikkupojun). Käveltyä tuli liki 20km, joten jalat sai rakoille, mutta mukavaa oli. Poju nukkui lähes koko päivän Tukholmassa, joten eipä hän kovasti menoa hidastanut. Ainut vaan, että vanhassakaupungissa kadut ovat kapeita ja mukulaisia ja joihinkin liikkeisiin on niin kapeat sisäänkäynnit, ettei niihin rattailla mahdu. Vanhassakaupungissa vierailu kuuluu kuitenkin jokaiseen Tukholman reissuun. Niin suloisia pikkuliikkeitä siellä on, ihania lelukauppoja ja löytyipä parista liikkeestä myös lemppareitamme GreenGatea ja Mailegia.


Valmiiseen runsaaseen aamiaispöytään pääseminen oli yksi reissun kohokohdista :)
Tukholmassa on monia kauniita vihreitä puistoja, joiden leikkipuistoihin olisi mukava lasten kanssa mennä. 
Hieno paikka Tukholman maratonin maalille. 
Tukholma on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia.
Monet liikkeet aukeavat lauantaisin vasta klo 10-11, kuten tämä Humlegårdsgatanilla sijaitseva Odd molly.
Päivä oli pilvinen, mutta silti melko lämmin.


Välillä pitää tankata, että jaksaa...Vanhassakaupungissa syötiin viihtyisässä italialaisessa ravintolassa. Ruoka-annoksesta ei tullut kuvaa napattua, kun se katosi parempiin suihin alta aikayksikön. 
Tätä supersuloista greengatea myyvää pikkuliikettä etsimme pitkään ja kävelimme harhaan. Kotona ei naurattanut yhtään, kun mies ihmetteli, miksemme käyttäneet puhelimen karttaa, joka olisi opastanut heti perille. Niinpä! 

Syster Lycklig sijaitsee Tegnergatanilla, joka onkin todella pitkä katu. Vihdoinkin Tegnergatanin löydettyämme olimme tietysti juuri väärässä päässä pitkää katua. 

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, teillä on varmasti ollut hieno reissu! Tukkholma on niin mukava kaupunki ♥ Kivaa viikon jatkoa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli kyllä mukava reissu. Pitää ottaa ihan perinteeksi :) Ihanaa keskiviikkoa sinnekin ❤️

   Poista
 2. Onpa ollut mukava reissu!! Ja ihanaa, että pojukin nautti omalla tavallaan💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Päivän päätteeksi oli ihan ikävä pikkuista, kun oli oikeestaan koko päivän nukkunut rattaissa, välillä vaan syönyt. Hytissä oli ihanaa kömpiä pikkuisen viereen nukkumaan ❤️ Ja olihan niillä sisaruksillakin ikävä ollut :')

   Poista