torstai 30. heinäkuuta 2015

Miksi se on niin vaikeaa?

...Nimittäin liikkuminen. Mistähän sitä sais uudelleen motivaatiota? Ettei jäis illalla sohvalle tai netin ääreen tai kotihommien pariin, vaan lähtis lenkkipoluille. Kesällä on mahtavaa, kun kymmenen aikaankin on vielä valoisaa. Pimeyskään ei siis kelpaa tekosyyksi.

Muistan sen hyvän olon, kun (joskus muinoin ennen raskautta) lähdin lenkille säällä kuin säällä. Pakkasessa, paisteessa, tuiskussa tai vesisateessa... Juoksun ja suihkun jälkeen oli niin hyvä fiilis! Nyt on niin vaikeaa motivoida itseään edes pienelle kävelylenkille. Rapakunnossa en edes haaveile mistään pitkistä juoksulenkeistä.

Yhtenä iltana pakotin itseni pienelle lenkille lasten mentyä nukkumaan ja kyllähän siitä hyvä fiilis tuli. Sen jälkeen oli mahtavaa istua itsensä voittaneena sohvalle ja syödä herkullista couscoussalaattia ja lämmintä jauhelihapiirakkaa (kinuskikissan ohjeella, nam!) Mutta liian monena iltana sitä vaan jämähtää kotiin. Että nyt niitä hyviä vinkkejä motivaation kohottamiseksi otetaan avosylin vastaan :)


24 kommenttia:

 1. Joskus se on kyllä ylivaikeeta, mutta toisaalta ei pidä tehdä siitä mörköä. Menee kun menee ja mua ainakin innostaa se, että kun hyvällä mielellä meen, niin sitten meen tod.näk. seuraavanakin päivänä. Tällä viikolla ainakin kävi niin. Ens viikko voi taas olla jotain ihan muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hyvä vinkki! Monesti jos herkkulakostakin tekee sellaisen "nyt-mä-alotan-pakko-olla-ilman-herkkuja" -päätöksen, niin meneekin heti pipariksi. Rennommalla asenteella saavuttaa monesti enemmän.

   Poista
 2. Just juoksulenkiltä tulleena kuivattelen hikeä tässä ja pitäis vääntäytyä suihkuun :)
  Mun motivaattori löytyy siitä, että pää hajoaa jos en pääse juoksemaan tai salille! Tämä päiväkin on ollut alusta asti niin ärsytystä täynnä, että ihan parhaiten tuulettuu kun pääsee hölköttämään tuonne ulkoilmaan.
  Ja nyt on hyvä fiilis :) tsemppiä motivaation etsimiseen, yleensä kun sitä vain pääsee vauhtiin niin se luonnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käännä vaan veistä haavassa :D no ei vaan.. Hienoa, että oot saanu motivaation kohdalleen! Minä niin tiedän tuon hengähdystauon tarpeen ja sen, miten hyvin se onnistuu lenkkeillen, mutta ku ei vaan saa itseään ylös. AINA muka tulee jotain tärkeämpää tekemistä tai sit on vaan kello jo niin paljon, että ei voi enää ajatella ku treffejä nukkumatin kanssa. Koskaan ennen ei oo ollu näin hankalaa löytää motivaatiota, joka säilyis pidempään ku viikon tai kaks.

   Poista
  2. Minäki kannatan tuota rentoa asennetta! Ei ota turhaa stressiä vaan käy kun käy �� itse ruukaan lähtee lenkille kun lapset menneet nukkuun, siinä yhdeksän kieppeillä. Monesti sitä kuitenkin laiskistuu ja se sohvan nurkka kutsuu enempi �� sitte aattelen vaan että huomenna koitan uudestaan.
   Kunto onneksi nousee nopeasti.. Vaikka alkuun se oliki masentavaa kun oli niin rapakunnossa. Tsemppiä!! Kyllä se siitä varmasti taas käyntiin lähtee. Ja tänään kun lähdin lenkille, kotiin jäi mm. Kipeänä oleva 1v. Huomasin vasta kun tulin takaisin etten ollu muistanu lenkillä pikku potilasta ollenkaan. Vaikka täällä kotona huolehdin koko ajan. Tehokasta tuuletusta siis. Ihana tää sun blogi muuten :) -T

   Poista
  3. Kiitos T ❤️ Lenkillä todella huolet ja murheet unohtuu..

   Poista
 3. Minusta tämä blogisi alkaa nousta ykköseksi minun silmissä. Toivotaan, että tämä pysyy elämän läheisenä, eikä kaupallisena, niin kuin moni kiva blogi nykyisin. Milloin mitäkin mainostetaan - minä ainakin haen ihan muuta asiaa blogimaailmasta kuin tavaran ja paikkojen kaupittelua. Mutta käsitän, että tämä blogimaailmassa olevat yhteistyökumppanit ovat keksineet oivallisen kanavan paikkojensa ja tavaroidensa mainontaan tätä kautta. Ja senkin käsitän, että kyllä markkinaihmiset löytävät tämän ihanan bloginsa ja alkavat kaupitella tabletti, kenkä ja hamosmainosta sinun tekemänä - ymmärtäväthän he hyvän päälle :). Kiitos ihanasta blogista! Tsemppiä lenkille! Muuten...koira on hyvä vetokaveri lenkille ja lapsille myös oiva vahti&kaveri - toki oman työnsä se vaatii. Meillä lapsiperheessä on Suomen lapinkoira ja toimii kyllä vahtina ja leikkikamuna. t. uusmaalainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle ❤️ minuakin harmittaa, kun jotkut aiemmin seuraamani blogit tuntuvat nykyisen olevan täynnä sponsoroituja juttuja, joten eiköhän tämä blogi pysy tällaisena :) Koira on kyllä hyvä lenkkikaveri! Meilläkin on joskus koira ollut, (kuollut lähes 6 vuotta sitten), mutta tässä elämäntilanteessa tuntuu, ettei sen kouluttamiseen olisi tarpeeksi aikaa.
   Lenkille siis pitäis raahautua ilman koiraakin.. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Mullakin monesti näin kesällä ne lenkkeilyt ja muut urheilut jää vähemmälle kun on niin paljon muutakin touhua. Mutta nyt taas innolla odotan että pääsen kahvakuulailun pariin. Mutta monesti suurin kynnys on se lähteminen. Olenkin vain joskus päättänyt että esim.3 kertaa viikossa lähden ja vaikka postilaatikolle kävelen jos pidempi lenkki ei kiinnosta. Koskaan se ei siihen postilaatikolla käyntiin oo jäänyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että pienikin lenkki on parempi kuin ei lenkkiä ollenkaan! Monesti sitä ajattelee, että en mene lenkille, kun en ehdi tunnin lenkille, vaikka ei pitäis niin ajatella..

   Poista
 5. Oon samassa jamassa. Kello 21 meillä vielä talo täynnä ääntä näin kesäaikaan ja kuudelta aamulla siippa on jo aloittanut työt eli ei voi jättää lapsia yksin kotiin. Se AIKA. Tosipuheessa " aikaa on ja almanakasta saa lissää. " En tiedä, miten neuvoisin.... Ehkä meijän pitäisi palkata lastenvahti ja lähteä miehen kans kahden. Voisko tuo olla apu.... pakko lähteä, kun kotimieskin palkattu. Urheilen tällä hetkellä pyykkivuoren ja ompelukoneen kanssa :D Hyviä hetkiä sinulle Toiveet Todeksi! t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirta! Sillon, kun on motivaatio ollut kohdillaan, niin sitä aikaa on
   vaan aina jostain löytänyt, halu kun lenkille on ollut. Nyt kun motivaatio on hakusessa, niin on helppo aina sanoa, että ei ole aikaa, vaikka voihan sitä kuntoilla vaikka puistossa lasten kanssa..

   Poista
 6. Niin tuttua juttua! <3 Tee jonkinmoinen lukujärjestys. Eli se aika milloin lähdet. Että se on yhtä tärkeä kuin vaikka lääkäriaika. Älä jätä ihan iltaan, koska siitä saa energiaa illan pyöritykseen. Puoli tuntiakin on hyvä lenkki. :) Tai ota laatuaikaa lapsen kanssa; lapsi rattaisiin tai pyöräilemään mukaan. Aktiivisuusranneke tai sykemittari on myös hyviä vauhdittajia. Ja eri lajit kannattaa muistaa ja löytää se oma juttu.
  Kesällä saakin vetää lonkkaa. Syksyllä tulee uudet rytmit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Kaisu ❤️ sykemittari löytyykin, mutta ei se siellä kaapissa paljoa auta :D esikoinen kysyikin, että koska voidaan taas lähteä lenkille niin, että hän pyöräilee ja minä juoksen, mutta äidin pitää vaan ensin vähän kohentaa kuntoa :D Tuota vois kyllä yrittää, että päättää jo vkl:na seuraavaksi viikoksi liikuntalukujärjestyksen!

   Poista
 7. sama täällä,se on niin vaikeeta lähtee sinne lenkki-polulle...Tai olevinaan vaikeeta ;)

  VastaaPoista
 8. Esikoisen syntymän jälkeen liikuntaharrastukset ovat olleet vähissä. Viime kesänä kotiimme tuli koiranpentu ja sen myötä motivaatio päivittäisille lenkeille koiran kanssa. Usein mukana ulkoilutuksella kulkevat myös muksut ja olenkin huomannut, että vaikka lähteminen on joskus hankalaa ja työlästä, rentoudun hyväntuulisemmaksi lenkillä, jos kotona onkin ollut ahdistava kaaos ja kinastelevat lapset. Parin kilometrin päässä on leikkipuisto, missä usein myös lenkillä hetkeksi pysähdytään. (toki rehellisyyden nimissä viime kesänä oli aika tuskastuttaviakin hetkiä yrittää kouluttaa koiranpentua ja kuljettaa mukana lisäksi 0,6-, 3- ja 5-vuotiaita :D ) Näemmä nälkä kasvaa syödessä, sillä palasin myös entisen sählyharrastuksen pariin. Ilman liikuntaryhmää tai koiraa minua ei kyllä saisi liikkeelle... Kun talo viimein iltasella hiljenee, melkein mikä vain vie voiton vatsalihassarjasta olohuoneen lattialla... Blogiisi löysin jokin aika sitten ja seurannut mielenkiinnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne. Tervetuloa mukaan :) Hatunnosto sinulle lapsien ja koiran kanssa liikkujalle! Hyvä todiste siitä, että kyllä sitä pystyy, kun vain haluaa. Kyllä minä uskon, että se motivaatio vielä täälläkin löytyy..

   Poista
 9. Valitettavasti vinekkejä ei löydy- samassa veneessä täälläkin :) innostusta odotellessa :) Leppoisaa elokuuta teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me vielä tsemppivaihe päälle saadaan :D Mukavia lämpöisiä hetkiä sinne! Nautitaan, kun nyt on luvattu lämpöä ❤️

   Poista
 10. Laitathan viestiä jos kaipaat lenkkiseuraa vaikka vaan kävelyllekin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Lenkkikaveri onkin hyvä motivoija :)

   Poista
 11. Samoja tuntemuksia... Lenkkeily on kyllä paras mielenkohottaja. :) Jospa sitä taas syksyä kohden arkirytmin palattua olisi helpompi myös lenkkirytmi löytää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin :) Vaikka kesäloma on aivan ihana, niin monesti syksyn myötä arjen muuttuessa täsmällisemmäksi voi itsestäkin saada enemmän irti.

   Poista