torstai 28. tammikuuta 2016

Talvihorros

Kesäihmisenä en ole koskaan ollut mikään talvi-intoilija, mutta nyt olen todella nauttinut kauniista talvisesta luonnosta. Kaikki näyttää pysähtyneen, mutta silti hiljalleen satava lumi pitää kaiken liikkeessä. Luonto näyttää taianomaiselta. Kovat pakkasetkaan eivät ole estäneet lasten luisteluintoa. Ei lapsia näytä edes palelevan. 

Talveen on mahtunut paljon iloa, mutta myös surua ja ikävää. Lumivaipan alla notkuvia kuusia katsellessa, muistan aina erään ystäväni kirjoittaman runon. Hän kuvasi niin herkästi sitä, miten lumiset puut kantavat taakkansa ylväästi ja miten oman taakan alla voikaan väsyä. Tänä talvena olen myös miettinyt sitä, miten tärkeitä ystävät ovat. Miten muistaisimmekin aina pitää toisistamme huolta?

Rakastan haaveilua. Tällä hetkellä haaveilen ulkomaanmatkasta, vaikka se ei ehkä nyt olekaan ajankohtaista. Miten täydellistä olisikaan päästä lasten kanssa lomailemaan lämpimään. Onneksi tähän talveen on mahtunut myös niitä täydellisiä hetkiä. Niitä, kun sydän on pakahtua onnesta. Niitä aamun sinisiä hetkiä, kun muut vielä nukkuvat ja minä ihmettelen vauvan kanssa ikkunasta hiljalleen satavia lumihiutaleita. Poski poskea vasten. Silloin tuntuu, etten vaihtaisi hetkeä mihinkään. En olisi mieluummin missään muualla. En edes Dubaissa tai Thaimaassa. 

Näiden ajatusten myötä blogi vaipuu pieneen talvihorrokseen. Se herää taas talviunestaan uusin voimin kevään lähestyessä. Kotiimmekin on luvassa pieniä odotettuja muutoksia, joita palailen sitten esittelemään. 14 kommenttia:

 1. Sitä tämä elämä on, iloa, onnea, surua ja ikävää.. Talvinen luonto on niin kaunis! Meillä on täällä jo monta päivää satanut vettä, ei ole luntakaan enää.. :( Mutta hei, kesä on päivä päivältä lähempänä! :) Iloa ja onnellisia hetkiä päiviisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa <3 Täälläkin oli välillä jo kovin keväistä, kun lumet suli lähes kokonaan, mutta nyt on taas tullut talviset maisemat

   Poista
 2. Voi miten kauniita kuvia ♡ noiden surujen ja huolien jälkeen sitä osaa taas iloita niistä arjen pienistä,ihanista hetkistä aivan erilailla. Ja muutenkin olla tyytyväinen siihen mitä jo on saanut elämässä. Aurinkoisia talvipäiviä teille ♡ kyllä se kesäkin saapuu sitten ajallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nanni <3 Näinhän se juuri on. Mukavia talvisia päiviä sinnekin ja ihanaa kevään odotusta!

   Poista
 3. Luonto on kyllä valtavan puhutteleva jokaisena vuodenaikana. Kevätauringon lämmittäviä säteitä päiviisi ja voimia ja jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika <3 Luonnosta saa kyllä voimaa ja sitä voisi vain ihailla pitkät tovit. Onnellista kevään odotusta sinullekin!

   Poista
 4. Kauniita sinisiä hetkiä noissa kuvissasi. <3
  Toivon sinulle rauhallisia, kiireettömiä hetkiä.
  Palataan sitten, kun sinusta tuntuu parhaimmalta.<3

  VastaaPoista
 5. Olipa kauniisti kirjoitettu. 💛💛

  VastaaPoista
 6. Voimia ja jaksamista sinne kaiken keskelle <3 Pian tämäkin talvi on muistona muistojen joukossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi ❤️ Niinhän se on. Aika kulkee niin nopeasti...

   Poista
 7. Kauniisti kirjoitettu. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista