tiistai 27. tammikuuta 2015

Terveellinen raakakakku

Herkkulakossa on kiva välillä herkutella ja siksi päätinkin kokeilla terveellistä ja helppoa raakakakun ohjetta, jonka ohje on napattu Helsingin Sanomien blogista. Herkullista oli :) Kakku on gluteeniton, maidoton ja munaton ja sopii näin monille allergikoillekin.


Puolukka-raakakakku
16–20 palaa
Pohja:
3 dl kuorellisia manteleita
4 dl rusinoita
1 tl kanelia
½ tl suolaa
Täyte:
2 ½ dl neitsytkookosöljyä
6 dl sulatettuja kotimaisia puolukoita
3 kypsää banaania
2 dl cashew-pähkinöitä
1–2 rkl hunajaa
Laita pohjan mantelit ja täytteen cashewpähkinät erikseen likoamaan kylmään, väljään veteen jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
Valmista ensin pohja. Kaada manteleiden liotusvesi pois. Laita mantelit, rusinat, kaneli ja suola monitoimikoneen kulhoon ja aja mahdollisimman tasaiseksi massaksi.
Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 
Valmista täyte. Laita neitsytkookosöljypurkki hetkeksi kuumaan vesihauteeseen, jotta öljy muuttuu nestemäiseksi. Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois.
Sekoita banaanit ja puolukat tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää cashewpähkinät ja neitsytkookosöljy. Sekoita joukkoon hunajaa maun mukaan.
Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
 


Kun viimeisetkin joulukukka-asetelmat on poistettu olohuoneesta, tarttuu ruokakaupasta monesti leikkokukkia mukaan piristämään kotia. Olkkarin verhoissa olleet joulunpunaiset nauhat saivat myös poistua. Etsinnässä olisi jotakin kaunista vähän paksumpaa pitsinauhaa. Tyttöjen hempeän vaaleanpunaiset lettinauhat kelpasivat nyt tilalle, kun ei ollut sitä pitsinauhaa. 
Tänään on satanut räntää ja urheilukenttien jäät pehmenivät. Onneksi ollaan ehditty muutaman kerran luistelemaan kuitenkin ja viikonlopuksi on taas ennustettu kylmempää. Päivät pitenevät ja lumesta huolimatta mieli on keväinen. Kotiin tekisi kovasti mieli haalia keväisiä sisustustyynyjä ja GreenGaten peittoja.

Laita pohjan mantelit ja täytteen cashew-pähkinät erikseen likoamaan kylmään, väljään veteen jääkaappiin vähintään 8 tunniks

2 kommenttia:

  1. Mulla on vielä kaikki raakajutut kokeilematta, täytyis kyllä testata! Ja kakkuhan ois hyvä tapa aloittaa :D

    VastaaPoista