lauantai 6. elokuuta 2016

Syksyn lähestyessä

Ilmassa on haikeutta. Upea kesä alkaa olla takana. Vietimme ihanan lomaviikon sukulaisten parissa. Lapset saivat leikkiä serkkujen kanssa aamusta iltaan ja lämpömittari kohosi hellelukemiin joka päivä. Kotiin palattua mies palasi töihin, mutta minulla tuntui olevan hieman käynnistymisvaikeuksia tarttua taas kotitöihin. Mutta niin se vain on, että syksyn tuloa ei voi estää ja onhan siinäkin taas omat hyvät puolensa. Seuraavaksi projektiksi voisin ottaa kesärytmin siirtämisen koululaisille sopivammaksi. Tuolla ne vielä pihalla painelevat (nuorimmainen tosin jo nukkuu), vaikka kello lähenee kymmentä. Heitä katsellessa mietin, miten huolettomina saavatkaan olla, vaan kohta alkaa koulutie.. En ehkä hentonekaan keskeyttää leikkejä vielä... Ehtiihän sitä siirrellä rytmejä ensi viikollakin...
10 kommenttia:

 1. On taas niin suuri muutos, kun koululaiset aloittavat arkirytminsä. Loman aika on lapsille niin hienoa aikaa, kun saavat olla vapaasti ja touhuta mitä mieli tekee. Jotenkin arkirytmi tuovat myös helpotustakin. No, asioilla tahtoo olla omat puolensa :)
  Ihania kesäkuvia olet napsinut:)
  Nautinnollisia loppukesän päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Kanneli ❤️ Kesäloma on kyllä ihanan pitkä loma. Siinä ehtii jo rentoutua ja unohtaa koulutyöt. Ainahan se syksy vaatii hieman sopeutumista huolettoman kesän jälkeen, mutta kuten sanoit, omat puolensa silläkin ja meillä yksi lapsista puhuu jo joulusta :D

   Poista
 2. Aika tekee työtänsä. Koulujen alkaessa sitä väkisin rytmiki kääntyy toiseksi. Vaikka onhan se huoletonta aikaa lomalla ollut ku ei oo tarvinnu kellon tahtiin elellä.. Äitinä sitä jo vähän kaipaakin rauhoittumista arki arkeen..Voimia sinne tulevaan syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Suvi! Huolettoman kesän jälkeen on ihan hyvä taas siirtyä vähän jämäkämpään syksyyn. Meillä ainakin muissakin kuin kouluhommissa homma vähän jämäköityy, kuten herkuttelussa. Kesällä on lupa ottaa vähän rennommin senkin suhteen.

   Poista
 3. Ihania lomakuvia ja tutun tuntuisia lomanloppumisajatuksia! Me täällä viimeisistä päivistä nautitaan mummun mökillä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu! Rentouttavia päiviä sinnekin serkkuleirin jälkeisiin tunnelmiin :)

   Poista
 4. Syksy on mun lempparivuodenaika ja odotankin syksyä jo kovasti. Koulujen alkua siksi, että arki palautuisi normaalirytmiin.. Ihania kesämuistoja ja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyssä on myös oma tunnelmansa, pimenevissä illoissa, sateen ropinassa ja luonnon väreissä. Meidän esikoinen on myös syksyfani. Epäilen kyllä, että hänen syksyn synttäreillä on jotain osuutta asiaan ;)

   Poista
 5. Meillä alkaa koulu tänään. Lapset ihan omatoimisesti eilen menivät nukkumaan pian yhdeksän jälkeen. Ja ei tieten tämä päivä jännitä heitä, kun nukahtivatkin melkein samoin tein. Lomalla on ollut kyllä niin lomavaihde ja -rytmi päällä, että ehdin jo pelätä aikaisia aamuherätyksiä. Taisi olla turha huoli. :) Mukavaa kouluarkea Teillekin! :)

  VastaaPoista
 6. Kuullostaa ihanalta tuo teidän loma <3 Ja aivan mahtavan näköisiä kuvia. Varsinkin tuo vika kuva. Missäköhän on noin hieno paikka!? Kesäkuviin ja -reissuihin on ihana palata syksyn loskakeleillä. Meillä on ollut tosi koleaa pari päivää. Niin syksyistä, vaikka elokuu ei ole edes puolessa välissä. Eilen jo mietin, että nytkö se sitten jo tuli. Syksy. Mukavia päiviä sinne <3

  VastaaPoista