sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tie puolukkaan käy vatsan kautta

Meidän isännän lemppariruoka on lasagne. Joskus on mukava tehdä vähän erilaisia lasagneja perinteisen sijaan. Nyt oli vuorossa kana-pinaatti-lasagne ja hyvin maistui. Taka-ajatuksena mulla oli se, että halusin lisää puolukoita pakkaseen ja hyvän ruoan jälkeen mies lähtikin iloisin mielin metsään ;) Lauantai-ilta menikin puolukoita puhdistaessa ja pakastaessa ja pitihän se tietysti vispipuuroakin tehdä.

Sunnuntaiaamu alkoi pullien leipomisella ja lelujen raivaamisella, kun saimme talon täyteen ystäviä. Olipa mukava päivä. Tästä on taas hyvä aloittaa uusi viikko.

Reipasta alkavaa viikkoa kaikille!

kana-pinaatti-lasagne
Minille ystäväni vinkistä avokado-kurkku-basilika -sosetta ja hyvin maistui tämäkin :D Hyvää myös ruisleivän päällä ;)




Tykkään monista puuroista ja vispipuuro on yks mun lemppareista.

20 kommenttia:

  1. Kyllä se tuo ruoka on hyvä motivoija ja moottori! Ja täydellä mahalla on hyvä mieli ja virtaakin löytyy sitten! :)
    Puolukkavispipuuro on ihanaa! Meilläkin se maistuu. Ja ruispuolukkapuurokin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Ja se on kiva tehdä välillä miehelle ja lapsille jotain heidän herkkuruokiaan, kun ovat niin iloisia siitä, pienistä arjen jutuista :) Pitääpä muuten tehdä joku päivä tuota ruispuolukkapuuroa myös.

      Poista
  2. ai että,meillä ei juuri muuten lasagnea oo syötykään,ku jauhelihan kans..Kerran kokeilin tonnikalasta,mutt ei lapsille maistunut..pinaatti käy moneen,vois vaikka kokeillakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tein myös kesäkurpitsasta, siis niin että lasagnelevyt korvattiin lasagnesta. Mun ja miehen mielestä älyttömän hyvää, mutta lapset suosii mieluummin perinteistä.

      Poista
    2. Kirjoitan näköjään ihan mitä sattuu :D siis lasagnelevyt korvattiin kesäkurpitsalla.

      Poista
  3. Nam,kyllä näyttää herkulliselta ja varmaan myös ovat sitä.

    VastaaPoista
  4. Herkullinen muutos perinteiseen lasagneen. Puolukasta tehty vispipuuro on kyllä lempparia, varsinkin jos lapsilta kysyy :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Poika on nyt muutamana päivänä pyytänyt myös "sitä lilan väristä puuroa, mitä vanhassa kodissa oli". En aluksi yhtään ymmärtänyt, mitä tarkoitti, mutta myöhemmin vasta tajusin, että vanhassa kodissa monesti laitettiin kaurapuuron päälle mustikoita ja lapset kun sekoitti aina mustikat joukkoon, niin tuli violettia puuroa :D

      Poista
  5. Mitä herkkuja!! Nam! Ja kuvat taas tosi kauniita😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rachel ❤️ ja lisää hyviä sosevinkkejä otetaan vastaan ;)

      Poista
  6. Me ei olla puolukassa ehditty käydä ollenkaan, mustikassa käytiin senkin edestä :D Kanalasagne kuulostaa herkulta, täytyy ehkä testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi on mustikoita pakkasessa kuitenkin :) Meillä minä olen puolukan "suurkuluttaja", muut ei ole niin puolukan perään. Mustikoita ja mansikoita pakastettin myös, mutta mansikoita ois voinu pakastaa enemmänkin. Vaan eipä mahdu pakastimeen enää mitään. Pitäis melkeen olla arkkupakastin vain marjoille :)

      Poista
  7. Me ei olla puolukassa ehditty käydä ollenkaan, mustikassa käytiin senkin edestä :D Kanalasagne kuulostaa herkulta, täytyy ehkä testata :)

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia. Puolukka, mun lempparimarja ♡

    VastaaPoista
  9. Luulin kesällä liittyneeni lukijaksi, mutta nyt kun eksyin tänne, tajusin ettei blogisi ollutkaan lukulistallani.. No, nyt on asia korjattu! :)

    VastaaPoista
  10. Aina, kun löytää kivan blogin, se lakkaa olemasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi hiljaiseloni. On ollut kaikenlaista... Yritän piakkoin esitellä vähän jouluista kotia. Oon niin jouluihminen ❤️

      Poista