maanantai 10. elokuuta 2015

Uutta ja ihmeellistä ;)

Monille varmasti ihan tuttu juttu, mutta meille uutta ja ihmeellistä saada omasta pihasta marjoja. Tänään herkuteltiin mustaviinimarjoilla, karviaisilla ja muutamia ihanan makeita mansikoitakin saatiin. Yksi lapsista vielä varmisti, että onko mansikat kotimaisia. "JES" kuului vastaus, kun vakuutin niiden olevan.

Täällä on lapsilla vielä reilu viikko lomaa jäljellä. Näiden ihanien hellepäivien kulku on ollut kutakuinkin samanlainen. Aamulla uimakoulua, sitten lounasta, uintia pihalla, kotileikkejä terassilla, taas uintia ja syömistä, uintia, kirjojen lukemista/pelailua, uintia, terassileikkejä, uintia, syömistä, iltauimiset, iltapalaa ja nukkumaan. Ihania päiviä! Koti on kyllä kans sen näköinen, ettei täällä juuri muuta tehdä kuin syödään, leikitään ja uidaan ;) Vaatemyttyjä lattialla, pöydillä lautapelejä, terassi täynnä uikkareita, pyyhkeitä ja leluja, eteisessä hiekkaa, kuistilla sandaaleja ja crocseja kasapäin... Onneksi välillä voi kutsua ystäviä kylään ja raivata paikat vähän siistimpään kuntoon.


  
14 kommenttia:

 1. Tuttuja elokuun tunnelmia. Vauhti tuntuu vielä kiihtyvän juuri ennen kuin alkaakin sitten se tuttu turvallinen rutiininomainen arki... Ihanaa kesäaikaa ja huoletonta menoa vielä päivä ja sitten rytmi alkaa taas löytymään...

  Minulla olisi muuten sinulle haaste / muutama kysymys tuolla blogissani, jos kerkeät tässä syksyn päälle ottamaan kopin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinä viimeisinä lomapäivinä ollaan yritetty touhuta kaikkea mukavaa :) Monia ihania muistoja on jäänyt ja taas koen pientä haikeutta syksyn tullessa... Kiitos haasteesta :)

   Poista
 2. Ihanalle kesäelämälle kuulostaa:) Sotkuja ehtii siivota sitten sadepäivinä.
  Marjat omasta pihasta on niin huippu juttu. Ne maistuu aina yhtä hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :) ja on niin söpön näköistä, kun lapset kyykkii marjapensaiden alla marjoja napostellen.

   Poista
 3. Omat marjat on ihan parasta. Lapset käyvät itse kasvimaalta syömässä mansikoita,vadelmia ja herukoita.:)

  VastaaPoista
 4. Kyllä kuulostaa ihanalta ja varmasti maistuu isojen, kuin pientenkin suussa. Toivottavasti lämpöä ja aurinkoa riittää, niin voivat lapset pulahtaa uimaan vielä koulupäivän päätteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on luvattu lämmintä koko elokuuksi. Koulu- ja eskaripäivät on lyhyitä, joten aikaa jää vielä pulikointiinkin :)

   Poista
 5. Ihan parasta se, että kotipiha tarjoaa tuollaisia herkkuja syötäväksi <3 Ihanalta kuulostaa teidän kesäpäivät. Olisin ollut valmis ottamaan helteet tännekin pohjoiseen, koko kesänä kun ei ollut yhtäkään hellepäivää. Lämmintä täällä toki on nyt siihen nähden, että koko kesä tähän asti oli niin kovin sateinen. Teilläpäs on pitkä kesäloma! Täällä alkaa koululaisilla koulu huomenna. Joillakin paikkakunnilla koulu on alkanut jo tänään. Mukavia viimeisiä lomapäiviä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä nautittu helteisessä elokuusta. Talvesta ei sitten taas täällä tiedä, että saadaanko lunta, pääseekö hiihtämään jne. Kesäloma on kyllä ihanan pitkä. Syysloma sitten lyhyempi.

   Poista
 6. rentoa ja huoletonta,niin se saa ollakin :) vielä kun lomaa on jäljellä ja kesä ihanimillaan <3

  VastaaPoista
 7. Tuoreet marjat oma pihalta, silmänruokana kukkaset, perhoset ja pörriäiset. Mikä sen ihanampaa, kuin nauttia luonnon ihmeistä. Mä keräsin mökin puutarhasta sunnuntaina ja maanantaina musta- ja punaherukat ja suuhun meni puskista suoraan niin paljon makeita herukoita, että pelkäsin jo saavani c-vitamiinimyrkytyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin odotan, että meillä olisi marjoja ihan valtoimenaan. Toivottavasti tulevina kesinä on... Eikä niitä marjoja voi koskaan liikaa pakkasessakaan olla. Meillä ainakin menee kaikki, mitä on pakastettu. Mukavia elokuun päiviä sinulle!

   Poista