Kutsuimme ystävät loppiaisena syömään ja siinä
ruokapöydässä tuli puhetta siitä, mitä meillä yleensä syödään. Monestihan käy
niin, että välillä jaksaa tehdä jotain erikoisempaa ja sitten taas alkaa
samat arkiruoat pyöriä päivästä toiseen. Keskustelun pohjalta sain ajatuksen,
että viikon ajan jokainen perheestä saa toivoa omaa suosikkiruokaansa. Samalla
ajattelin, että yritän tehdä sellaisia ruokia, joita ei ainakaan vähään aikaan
olla syöty.
Viikon ruokalista näytti tältä:
Torstai: maissipihvit, perunamuusi ja salaatti
Perjantai: tortillat (täytteinä: kana, jauheliha, salaatti,
kasviksia, tacokastike, guacamole, ranskankerma, banaani, ananas, feta)
Lauantai: munakasrulla (jonka sisään laitettiin mm.
tortilloista jääneitä täytteitä)
Lauantain päivällinen: hirvikäristys, perunamuusi, puolukat,
suolakurkut ja salaatti
Sunnuntai: riisipuuro, luumusoppa ja perunamuusin lopuista
tehtyjä perunarieskoja
Maanantai: kesäkurpitsa-tonnikala -laatikko (toiveena oli
lasagnea, josta päätin tuunata hieman erilaisen version)
Maissipihvien ja kesäkurpista-tonnikala –laatikon ohjeet
olen napannut jostakin lehdestä (en enää muista mistä)
Maissipihvit:
600g pakastemaissia
4dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
200g kermaviiliä
Keitä maissi kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta ja soseuta
sauvasekoittimella. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita joukkoon munat ja
kermaviili. Kääntele maissisose joukkoon.
Kuumenna rasva pannulla ja paista kullanruskeita lettuja.
Maissipihvit maistuu ihan letuille, ainakin meidän nuorimmaisen mielestä. |
Kesäkurpitsa-tonnikala –laatikko:
3 kesäkurpitsaa
tonnikalakastike: 3 purkkia tonnikalapaloja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria, kuivattua
basilikaa
juustokastike: 50 g voita
1
dl vehnäjauhoja
1
l maitoa
200
g juustoraastetta
suolaa, valkopippuria
1. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tonnikala ja sipulit.
Kuumenna hetki ja lisää tomaattimurska. Lisää mausteet. Anna porista 5
minuuttia.
3. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen
kypsyä muutama minuutti. Sekoita maito vähitellen kastikkeeseen, anna kiehua
hetki. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustosta ja mausta.
4. Levitä laakeaan uunivuokaan kerroksittain
tonnikalakastiketta, kesäkurpitsoja ja juustokastiketta. Ripottele loput
juustoraasteet pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Kesäkurpitsa-tonnikala -laatikko sopii hyvin lasagnen korvaajaksi. |
Tortillat on meidän lasten suurta herkkua ja kyllä ne maistuu vanhemmillekin. |
Munakasrulla maistuu lämpimänä ja kylmänä. |
Hirvikäristyksen kaveriksi sopii puolukat ja suolakurkut. |
Riisipuuroa voi hyvin syödä muulloinkin kuin jouluna. |
Perunarieskat valmistuvat helposti perunamuusin jämistä. |
Seuraavina päivinä vuorossa ainakin itsetehtyä hernekeittoa, lohta ja perunabataattimuusia sekä kotitekoisia hampurilaisia.
Täällä juurikin samat mietteet, haluan tuoda ruokapöytään erilaisia makuja.. Päätimme että joka viikko syödään jotain "uutta" makua.. :) Täällä kans hyödynnetään loppu muussi rieskoihin. Tuota mukakasrullaa vois myös kokeilla. Ihanaa viikkoa sinne! -M
VastaaPoistaUudet maut tuo kyllä kivasti vaihtelua :) Mukavaa viikkoa sinnekin!
Poista