maanantai 17. elokuuta 2015

Enkeleitä koulutielle

Huomenna se alkaa. Uusi arki. Koulu-, eskari- ja kerhoreput valmiina eteisessä pakattuina ja vaatteet silitettyinä odottamassa aamua. Lasten sängyistä kuului illalla vielä kuiskuttelua, kunnes uni otti vallan.



Tänä aamuna saattelin sinua katseellani: 
miten näytitkään niin pieneltä ja edessäsi aukeava taival loputtomalta,
kun vaelsit kultalehtien täplittämää tietä pitkin.
Tuon tuosta käännyit taaksesi kuin hakien kättä,
joka oli äsken sinusta irtautunut,
kunnes ensimmäinen mutka katkaisi äänettömän yhteydenpitomme
ja sinä suuntasit vakavat kasvosi eteenpäin.
Tänä aamuna, 
kun tien ensimmäinen mutka kätki sinut silmiltäni,
saatoin vain pyytää:
Taivaan Isä, varjele häntä.

Aune Vähäkangas

maanantai 10. elokuuta 2015

Uutta ja ihmeellistä ;)

Monille varmasti ihan tuttu juttu, mutta meille uutta ja ihmeellistä saada omasta pihasta marjoja. Tänään herkuteltiin mustaviinimarjoilla, karviaisilla ja muutamia ihanan makeita mansikoitakin saatiin. Yksi lapsista vielä varmisti, että onko mansikat kotimaisia. "JES" kuului vastaus, kun vakuutin niiden olevan.

Täällä on lapsilla vielä reilu viikko lomaa jäljellä. Näiden ihanien hellepäivien kulku on ollut kutakuinkin samanlainen. Aamulla uimakoulua, sitten lounasta, uintia pihalla, kotileikkejä terassilla, taas uintia ja syömistä, uintia, kirjojen lukemista/pelailua, uintia, terassileikkejä, uintia, syömistä, iltauimiset, iltapalaa ja nukkumaan. Ihania päiviä! Koti on kyllä kans sen näköinen, ettei täällä juuri muuta tehdä kuin syödään, leikitään ja uidaan ;) Vaatemyttyjä lattialla, pöydillä lautapelejä, terassi täynnä uikkareita, pyyhkeitä ja leluja, eteisessä hiekkaa, kuistilla sandaaleja ja crocseja kasapäin... Onneksi välillä voi kutsua ystäviä kylään ja raivata paikat vähän siistimpään kuntoon.


  




torstai 6. elokuuta 2015

HAA-VEI-LU

Täällä on nautittu täysillä siitä, kun elokuu on alkanut niin helteisesti ja ensi viikoksikin luvattu jopa +26. Onneksi koulut, eskarit ja kerhot eivät ole vielä alkaneet, joten ollaan vaan lasten kanssa oltu ja nautittu isin työpäivien aikana ja parhaimpina päivinä käyty neljästi uimassa. Vkl vierähti perinteisessä sukutapaamisessa ja kyllä oli niin mukavaa. Monet hauskat muistot taas jäi, ja kuvat ja videot ;)

Olen myynyt tarpeetonta tavaraa kirppiksellä ja netissä, joten annoin itselleni luvan tilata muutamia  kivoja pikkujuttuja kotiimme, kuten GreenGaten aterimet. Toisen setin tilasin alennuksesta Sisustus Fannysta ja toinen setti on alesta Salon Kuismasta. Vinkkinä muuten, että Salon Kuismassa on halvimmat GreenGatet, mitä tiedän ja monesti vielä -20%. Kuisma myy myös leluja, joten lapset voi samalla kätevästi tutkiskella leluja ja ajella kaupassa olevalla junaradalla, kun äiti hipelöi sisustusjuttuja ;) Sisustus Fannyn puolesta liputan myös. Olen pari kertaa sieltä tilannut ja aina on tullut mukavia yllätysjuttuja päälle, kuten GreenGaten kasseja, vartalovoide ja jeanne d'arc living nimikointikirjaimet.

Ja arvatkaas mitä?! Mä oon käyny viikon aikana kolme kertaa lenkillä ja lisäksi uimassa. Suuret kiitokset kaikille motivointivinkeistä :) Kyllä se tästä, kun taas muistaa liikunnasta saadun hyvän fiiliksen ja jää siihen koukkuun.

Ystäväni vinkistä uudet aterimet on lusikkalaatikossa HAA-VEI-LU -järjestyksessä, mikä kyllä mielestäni onkin loogisin järjestys.
Näin söpöillä aterimilla maistuu ruokakin paremmalta ;)
Tämän ihastuttavan kassin sain tilauksen mukana.
Aterimien säilytyslaatikot pääsivät kaapin päälle koristeeksi termarin viereen.
Nyt kun on mustikkametällä käyty, niin on kiva leipoa mustikkaisia herkkuja. Nämä syntyivät tosi helpolla ja nopealla reseptillä, jonka poimin netistä. 3.5dl vehnäjauhoja, 2dl sokeria, 2tl leivinjauhetta, 2tl vaniljasokeria, reilu 3dl mustikkaa, 1dl maitoa, 1dl sulatettua voita, 2 kananmunaa. Kuivat aineet sekoitetaan ensin, sitten sekaan muut aineet ja uuniin 200 astetta reilu 15min.