lauantai 25. tammikuuta 2014

Siivouspäivä

Monet omakotitalon rakentaneet ovat sanoneet, etteivät todellakaan kaipaa raksa-aikaa. En tiedä, tulenko tätä aikaa koskaan varsinaisesti kaipaamaan, mutta silti tuntuu, että elämme juuri nyt ihaninta aikaa. Toisinaan on raskasta, mutta silti siinä odottamisessa on myös jotakin kiehtovaa. Tuntuu kuin koko ajan lapsen lailla odottaisi joulua.

Olemme olleet kovin tyytyväisiä siihen, että taloamme rakentaa kirvesmies ja silti meillä on mahdollisuus sopia, mitkä työvaiheet haluamme tehdä itse ja saamme olla mukana vaikuttamassa ratkaisuihin.

Tänään olimme koko päivän raksalla siivoushommissa.
Aamulla autoon pakattiin mukaan luistimet, eväät, siivousharjat ja aiemmista kerroista viisastuneena potta. Isommista oli oikeasti siivousapua ja nuorimmasta... hmmm... oli apua, kun eväitä tuhottiin ;)

Lapset saivat siivota omat huoneensa

Parin tunnin siivoamisen jälkeen harjat jäivät nurkkaan....

.. ja rakennusjätteistä keksittiin mitä mielikuvituksellisimpia leikkejä.

Alakerrassa on jo väliseinät





Pihalla ihasteltiin kaivurin touhuja



Pitkän päivän jälkeen mentiin vielä luistelemaan tonttimme viereiselle kentälle, jonka jälkeen annettiinkin isille halit ja lähdettiin kotiin. Isi jäi vielä rakentamaan yläkertaa yömyöhäiseen.
























6 vuotiaan mietteitä tästä päivästä 





Talo ei ole vielä valmis. Toivoisin että se olisi jo valmis. Joskus päivät on lyhyt joskus pitkä.
Joskus se on mukavempaa kun ollaan yhdessä tontillamme.
Se on tylsää odotaa millon isi tulee. Orava juoksi tien yli kun me ajetiin.
Tänään oli karkkipäivä. Söin karkkia paljon ja siivosin. Päivä oli kiva. 

tiistai 21. tammikuuta 2014

Ei huolta pakkasesta

Turhaan jännitettiin pakkasia, sillä lämppärit toimii moitteettomasti ja sisällä talossa on yli +10 astetta. Valu kuivuu siis hyvin. Alakerrassa alkaa seuraavaksi väliseinien teko ja sähkötyöt. Yläkerrassa vuorossa on villoitus.

Eräs ikävämpikin asia sattui, kun mies oli iltamyöhäisellä raksalla ja käynnisti jäässä olevaa moottorisahaa. Käynnistyksen yhteydessä ote lipesi ja moottorisaha osui poskeen. Nyt on kunnon vekki muistona tapahtuneesta. Onneksi kuitenkin selvittiin suhteellisen vähällä.


Kylpyhuone ja sauna

Alakerta

Sähkösuunnitelma

Välissä tietenkin kahvitauko, että jaksaa taas...

torstai 16. tammikuuta 2014

Jo puolivälissä

En ole koskaan tiennyt, että taloprojekti voi olla näin jännittävä ja hauska. Raksalle mennessä ja edistymiset nähdessä en voi olla hihkumatta. "Muutetaanko me tänään?" kysyi keskimmäinen lapsistamme, kun kiljahtelin pari kertaa riemusta talon julkisivun nähdessäni.

Olohuoneen ikkunat

Työn jälki on huoliteltua viimeistä yksityiskohtaa myöten
Tähän päälle valettiin tänään valu

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Julkisivu muuttuu

Talo edistyy hyvää vauhtia. Työmiehet tekevät pitkää päivää kovista pakkasista huolimatta. Julkisivu on saanut uutta ilmettä mm. tippalaudoista. Terassikin valmistuu piakkoin. Ikkunaristikot asennetaan vasta keväämmällä. (Päivitän tuoreita kuvia talosta huomenna). 
Vähän jännitettiin näitä kovia pakkasia valun kannalta, mutta onneksi lämmityspuhaltimien ansiosta sisätila pysyy lämpimänä ja valu voidaan valaa.

Yläkerran pohja toteutettiin samoin kuin alakerran. Piirsimme itse pohjapiirustuksen, josta Sami-talon suunnitelija teki lopullisen version. Yläkertaanhan tulee kaksi isoa makuuhuonetta, eteinen, wc ja vaatehuone. Lisäksi päätettiin napata vielä toisesta makuuhuonesta muutama neliö vaatehuoneeksi. Varastotilaa kun ei taida koskaan olla liikaa. Tällä hetkellä yläkerta on siinä vaiheessa, että lattiaan on asennettu äänieristeet ja ulkoseiniin lämpöeristeet.

Mun parasta huvia on nykyään iltaisin lueskella sisustuslehtiä ja selailla nettikauppojen ihania huonekaluja. En malta odottaa, että pääsen sisustamaan. Viikonloppuna sain vielä ihanilta ystäviltäni lahjakortin Annival Interior sisustuskauppaan, josta löytyy paljon GreenGaten ihanuuksia.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Hemmottelua

Minusta on mukavaa hemmotella raksalla ahertavaa miestä ja leipoa kotona piirakoita, sämpylöitä ja leivonnaisia. Tänään kuitenkin loppiaisen kunniaksi oltiin koko perhe kotona ja herkuteltiin tortilloilla. Illaksi kutsuttiin vielä ystäviäkin meille syömään.

Joulu siivottiin pois. Talvi ei ole vielä edes tullut, mutta täällä odotellaan jo kevättä. Tänä vuonna sitä odotetaankin aivan erityisen paljon.

Kuusenkoristeet, tontut ja jouluseimi otetaan seuraavaksi esille uudessa kodissa

Jouluruokien jälkeen maistuu taas arkiruoka

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ilahduttavat tuulensuojalevyt

Yläkerta edistyy. Enpä olisi aiemmin arvannut, miten voin ilahtua valmiiksi asennetuista tuulensuojalevyistä.

Suunnitellaan alakerran huonejärjestelyjä uudelleen, jos nyt rakennetaankin yläkerta heti valmiiksi. Tällöin pienestä työhuoneesta tuleekin olohuoneen jatkeeksi "kirjastohuone" ja jokin muu alakerran huone muuntuu työhuoneeksi. Meidän ja lasten makuuhuoneet tuleekin sitten luultavimmin yläkertaan, jolloin alakertaan jää mukavasti tilaa muuhun tarkoitukseen. Yläkerran vaatehuone olisi myös tervetullut lisä.

Yllättävän haasteellista suunnitella huonekalujen paikkoja uuteen kotiin. Muutoksia tulee toki varmasti, kun oikeasti päästään muuttamaan, mutta jonkinlaisia suunnitelmia on hyvä olla valmiina. Varsinkin, kun olisin innoissani myymässä nykyisiä huonekalujamme ja ostamassa uusia tilalle. Halutti jo ostaa uuteen vessaan wcpaperitelinekin, mutta ehkä sen hankkimisella ei kuitenkaan vielä ole niin kiire :) Uuteen kotiin ostetut jutut kun eivät oikein tahdo mahtua nykyiseen vuokra-asuntoomme.






Alakerran viemäriputket on asennettu