keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kaivuri tontilla


”Oho!” sanoivat lapset, kun näkivät tontin sen jälkeen, kun kaivuri oli pari päivää kaivanut siellä.  Tarvittavat kaivaustyöt perustuksia varten on nyt tehty. Kaivettu maa-aines hyödynnettiin tasoittamaan rinteen alaosaa, eikä tontilta tarvinnut viedä mitään pois. Täyttömaa riitti kasvattamaan tontin korkeutta metrin verran. Terassilta pitäisi siis olla hyvät näkymät. Seuraavaksi tehdään sorapatja paaluttajia varten ja ulkopuoliset LVI-työt. 




Kaivurikuski hoiti työnsä mallikkaasti. Porttia koristamaan saatiin suuri kivikin. 
Klikkaa, niin näet pienen pätkän siitä, miten tontin ilme muuttui. 


sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Raivaamalla maratonille

Tontin raivaus on yllättävän raskasta hommaa... Risujen määräkin yllätti.
Voikohan maratonille harjoitella raivaamalla tonttia? Lenkkeilyyn kun ei tahdo millään riittää aikaa.

Melkein sääli kaataa 20 vuotta kasvanut puu puolessa minuutissa.
Onneksi pystymme säästämään tontin rajalla olevia kauniita koivuja.





vapaapäivänä suunnataan heti aamusta tontille ihailemaan auringonnousua

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ruutupaperiluonnoksia

Suunnittelimme itse ruutupaperille talomme pohjan, josta Sami-talojen suunnittelija teki viralliset piirustukset. Parin kommenttikierroksen jälkeen saimme postitse rakennuslupakuvat. Olimme positiivisesti yllättyneitä, miten mutkattomasti asiat etenivät. Kuvien hyväksymisen jälkeenkin onnistui vielä keittiön ikkunan siirtäminen. 

Meidän talon alakerta tulee olemaan noin 140 neliötä. 4 makuuhuonetta (työhuone, lastenhuoneet ja meidän makkari). Keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa talon päädyssä. Huoneita rajaamaan suunniteltiin takka. Keittiöstä ja olohuoneesta tulee olemaan hyvät näkymät "laaksoon." 

Taloon tulee myös noin 60 neliön yläkertavaraus. Myöhemmin, kun yläkerta tulee käyttöön, voi työhuoneen seinän puhkaista, jolloin saisin haaveilemani lasipariovet :)


Tällainen siitä sitten tulee...


keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kanadanhanhia


Asiat etenevät hyvää vauhtia. Sähköurakoitsijan kanssa on käyty läpi talon pistorasioiden ja valaisimien paikkoja. Seuraavaksi onkin vuorossa LVI-asioiden läpikäynti.

Pohjapiirustukseen teimme vielä pari muutosta. Lopullisten pohjakuvien jälkeen haetaan rakennuslupa.

Evästauko

Tontilla näimme muuttomatkalla olevia kanadanhanhia. Nähtäväksi jää, saammeko ihailla Suomeen palaavia kanadanhanhia oman talomme terassilta.